VI. GWB

A Kortárs Galériák Egyesülete 2020. március 7-8-án, hatodszor is megrendezi a Gallery Weekend Budapest eseményt (GWB), a hazai kortárs képzőművészet fesztiválját. A fővárosban ezen a hétvégén minden a kortárs képzőművészetről szól: tárlatvezetések, megnyitók és túrák a legjobb magángalériákban.

Kortárs képzőművészet mindenkinek

A kortárs képzőművészettel ismerkedőknek most érdemes végignézni a budapesti galériák kínálatát, hiszen a kiállítóterek szombat–vasárnap 12-től este 6-ig várják az érdeklődőket, a művészek, galériások és munkatársaik pedig szívesen beszélnek a kiállított művészek munkáiról. A színtérrel ismerkedőket önkéntesek által vezetett csoportos túrák segítik.

Élőben találkozni az alkotókkal

A GWB minden évben ráirányítja a széles közönség figyelmét azokra a lappangó, szétszórt értékekre, amelyek különböző belvárosi üvegportálok mögött és gangos házak lakásgalériáiban rejtőznek. A profi kereskedelmi galériák megmutatják értékeiket, valós alternatívát nyújtva a kultúrafogyasztó közönség számára.

GWB'20 részt vevő galériák

acb Galéria, Deák Erika Galéria, Glassyard Galéria, Horizont Galéria, INDA Galéria, Kisterem Galéria, Knoll Galéria, Molnár Ani Galéria, MyMuseum, TOBE Galéria, Várfok Galéria, VILTIN Galéria, Vintage Galéria

Az esemény fő szervezője a Magyar Kortárs Művészeti Galériák Országos Egyesülete, minden évben a Főváros a fő támogató, valamint a B. Braun Magyarország a kiemelt támogató partner.

  • Grey Facebook Icon
  • Grey Instagram Icon
  • ex_logo_fb