top of page

Gallery Weekend Budapest

Szeptember 10—11, 2016

Nylon Discotheque

A kereskedelmi galériák kínálatához idén is társul egy csoportos kiállítás a Budapesti Városarculati Nonprofit Kft. által működtetett Budapest Projekt Galériában.

Amikor a '80-as évek mintázatai találkoznak a táncparketten a posztinternetes szép új világ ipari trash esztétikumával. A helyszín a Weekend House, hiszen egy hétvégére erejéig a Kossuth Lajos utcai Budapest Projekt Galéria átalakul nyaralóvá, hogy otthont adjon a szezon egyik legizgalmasabb képzőművészeti kavalkádjának, a Nylon Discotheque-nek.

A Nylon Discotheque egy különleges csoportos kiállítás, amit a GWB-n résztvevő legjobb budapesti galériák legjobb művészei közül válogatott össze Rieder Gábor kurátor, a GWB művészeti igazgatója. A tematikai spektrum egyik térfelét a legfrissebb kortárs képzőművészeti tendenciák jelölik ki: a posztdigitális kor indusztriális nyersanyagokra és késztermékekre rezonáló installációi és falképei. Közöttük magasodik Keresztes Zsófia – külön a kiállításra készült – bizarr alkotása, az ezernyi kórházi műanyagcsőből épített plasztik konstrukció. Körös-körül műanyag hálók, ragasztószalagok, gumigyémántok és 3D-s animációk felelgetnek neki. Mindeközben a spektrum másik felén megelevenedik a felfedezés küszöbén álló évtized, a '80-as évek, pecsételt tekercsképeken, fújt papírokon, posztmodern mintákon és new waves színrobbanásokon. Az infúziós csőtől az UV-festékig, majd vissza, a narancssárga védőrácstól az újhullámos napszemüvegekig. Ez a Nylon Discotheque.

 

Keresztes Zsófia főinstallációjának létrejöttét a B. Braun támogatta.

kiállító művészek:

Ekaterina Shapiro-Obermair (Molnár Ani Galéria), Fodor János (Kisterem), Galambos Áron (VILTIN Galéria), Jokesz Antal (Vintage Galéria), Keresztes Zsófia (Deák Erika Galéria), Klenyánszki Csilla (Trapéz), Lakner László (Art+Text Budapest), Méhes Lóránt (Galéria Neon), Nimova Projeckt (Horizont Galéria), Paul Horn (Knoll Galéria), Pelcz Benjámin (NextArt Galéria), Perneczky Géza (Chimera-Project Gallery), Somody Péter (INDA Galéria), Szarka Péter (acb Galéria), Szirtes János (Várfok Galéria)

kurátor: Rieder Gábor

 

helyszín: Weekend House / Budapest Projekt Galéria

(1053 Budapest, Kossuth Lajos u. 14-16.)

 

nyitvatartás:

2016. szeptember 1–8. (vasárnap zárva) 14:00 – 19:00

2016. szeptember 10-11. 11:00 – 18:00

 

megnyitó:

2016. szeptember 9. 21:00 – 24:00

bottom of page