Az idén nyolcvanéves Bak Imre jubileumát az acb egy hármas kiállítással ünnepli. Az acb Galéria terében a művész legújabb, 2019-ben készült művei mutatkoznak be, míg az acb NA-ban és az acb Attachmentben válogatást láthatunk az 1960-as és 1990-es évek közötti időszak több festői perióduson átívelő anyagából, olyan művekre fókuszálva, amelyeket soha, vagy évtizedek óta nem láthatott kiállítva a közönség.

A Homeless Between Yestermorrows folytatja Fridvalszki Márk An Out of this World Event-kiállítássorozatának utópikus korszakokat feltáró archeológiai munkálatait, ezúttal tovább ásva, egészen a hatvanas évek mélyrétegeiig. Az űrkorszak forradalmi formatervei, az absztrakciót appropriáló lemezborítók, avantgárd jazz-improvizációk és a populáris modernizmus egyéb vizuális és szónikus leleteinek kísérteties kollázsa a kritikai nosztalgia és a kollektív vízió felhajtóerejével kísérli megtermékenyíteni, utópia-impulzusokkal feltölteni jövőtlen korszakunkat. (Zemlényi-Kovács Barnabás)

A GWB alatt Kokesch Ádám egyéni kiállítása lesz látható.

A Kisterem 2006-os alapítása óta a kortárs művészek működésének támogatásával foglalkozik a művészek, kurátorok és intézmények közti hazai és nemzetközi párbeszéd elősegítésén keresztül. A galéria elkötelezett a magyar művészet külföldi képviselete mellett, gyakran vesz részt kiállítóként nemzetközi vásárokon. Ennek jegyében kezdeményezte az acb és a Vintage galériákkal együtt a Bookmarks kiállítás-sorozatot is.

30 éves a Knoll Galéria Budapest

A galéria harminc éves fennállását egyrészt meghatározó kiállításaihoz kapcsolódó művekkel, másrészt dokumentumokkal (fotókkal, filmekkel, cikkekkel) - mintegy „eleven archívum” formájában - idézi fel tevékenysége több meghatározó aspektusát és alkotókkal, gyűjtőkkel, érdeklődőkkel, művészettörténészekkel, a média és a kulturális szféra alakítóival és sokakkal közös történetét

Asztalos Zsolt Kiállítás címe: My Art Kiállítás időtartama: 2020.02.20-04.11.

“A múlthoz való viszonyunkat vizsgálom mind egyéni, mind társadalmi szempontból. A múlt igazi megismerése lehetetlen. Ahány jelen, annyi féle múlt, hisz a múltat mindig a jelenkor szubjektív hatása alatt írjuk. ”

Asztalos Zsolt, 2019

A Tupperware régen és most / Tupperware Now and Then c. kiállítás lesz látható a GWB’20 fesztivál alatt.

A kiállító művészek Békési Ervin, Lázár Dóri, Murányi Kristóf.

A kiállítás a nyugati világ elmúlt évtizedeinek folyamatosan növekvő pazarlására reagáló aktuális társadalmi jelenséggel foglalkozik, ami rezonál azzal a társadalmi gyakorlattal, ami a magyar társadalomban generációk óta jelen van, korábban a szükség alakította ki.

Kiállítás cím: ZOMBIE

alkotó: Jean-François Lepage

 

"A Prelude (2014-2017) után, a Zombi a Recycle című projektem második opusza. Figurálistól az absztrakcióig, az emberi testtel való kísérletezéseimet az archívumomban található C-print es zselatinos ezüst nyomataim átdolgozásával folytatom. A Zombi sorozat képei teremtésről, manipulációról, erőszakról, pusztításról és ujjászületésről szólnak."
 

A Várfok Galéria idén ünnepli 30. születésnapját!

A 2020. február 20-án nyíló kiállítás egyik része a 80-as évek festészeti munkásságából mutat be egy válogatást, számos alkotás most kerül először kiállításra. A  tárlat másik felében Szirtes legújabb installációja lesz látható, a kabinetben performansz videók kerülnek vetítésre

A tervezett programunk a Gallery Weekend Budapest idejére: André Kertész és Lőrinczy György kiállítása.

 

A Vintage Galéria magyar és nemzetközi képzőművészeket, fotográfusokat mutat be. A galéria programja a modernizmus alkotói, az 1965-1989 közötti időszak neo-avantgarde és konceptuális művészete, valamint kortárs alkotók bemutatására fókuszál.

  • Grey Facebook Icon
  • Grey Instagram Icon
  • ex_logo_fb